Da Vinci

På Danish Entrepreneurship Award afholder vi Da Vinci-konkurrencen, som er for ungdomsuddannelser i hele landet.

Da Vinci-konkurrencen afholdes for ca. 140 elevteams fra HTX, STX, EUD og EUX i hele Danmark. Eleverne skal i Da Vinci-konkurrencen præsentere en idé, som de har udviklet i løbet af efteråret. Dommerne i konkurrencen kigger blandt andet på den værdi, som idéen skaber, og om eleverne kan forklare, hvad der skal til for at realisere idéen. Deltagerne i Da Vinci har ofte en prototype eller en mockup med, som de kan vise dommerne og demonstrere deres idé ud fra.

 

Blandt de idéer, der tidligere har været med i Da Vinci, finder man blandt andet en app til ordblinde, der læser undertekster op, en bærbar, elektronisk håndspritdispenser, en flaskeåbner til gigtpatienter og en fodringsvogn til kalve, der genbruger vand fra pasteuriseringsanlæg.

 

Bedømmelseskriterier

Her kan du se det skema med bedømmelseskriterier, som dommerne bruger, når de besøger standene. Vi har også lavet en Da Vinci-guide til eleverne, som giver gode råd til, hvordan de forbereder sig til konkurrencen.

 

Hvordan foregår konkurrencen?

Hvert team får en stand, hvor de præsenterer deres idé eller produkt for erfarne dommere. Dommerne er erhvervsfolk, der går rundt og bedømmer eleverne og giver dem point. Hvert team får besøg af to dommere. Når alle er bedømt, bliver pointene lagt sammen, og Top 5 går videre til finalen.

 

I finalen skal hver af de fem finalister pitche deres idé for finaledommerpanelet (tre dommere). Det foregår på en scene med plads til ca. 150 publikummer. Her har teamet 3 minutter til at præsentere deres idé og herefter 3 minutter til at svare på spørgsmål fra dommerpanelet. Når alle finalister har pitchet, voterer dommerne.

1., 2. og 3. pladsen bliver afsløret og får overrakt præmier ved det afsluttende awardshow.

 

Se programmet for dagen her.

 

Se standmålene her

 

Tilmelding 

For at deltage skal teamet gå på HTX, STX, EUD eller EUX, og deltagelsen skal godkendes af underviseren.

  • Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet, da der er begrænset antal pladser

  • Tilmeldingen lukker, når alle pladser er besat

  • Et team kan ikke tilmelde sig både Da Vinci og Idékonkurrencen

  • Det er gratis at deltage

 

Tilmeldingen åbner i august 2018.

 

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende Da Vinci-konkurrencen, er du velkommen til at kontakte projektleder Pernille Broløs Rasmussen på pernille@ffe-ye.dk eller tlf. 65 45 24 28.