De nominerede til DesignTalent 2018

Til DesignTalent 2018 er der 10 nominerede, som kommer til at dyste om titlen som Årets DesignTalent til Danish Entrepreneurship Award. Du kan læse om de nominerede og se deres fede designs her.

Amin Saadat, Designskolen Kolding
Amin er nomineret med sit design Roomizi. Til denne radio af skandinavisk-inspireret design har Amin brugt en blanding af valnøddetræ og plastik. Amin vil holde det simple og minimalistiske design, som samtidig skal indeholde moderne teknologi.

 

 


 

Anne Lahn, Designskolen Kolding
Anne Lahn er nomineret til konkurrencen med sit design FEMME AND FAB jewelry campaign. Anne har skabt en smykkekampagne, med blandt andet brocher, som sætter fokus på kvinders kropsdiversitet på en sød og humoristisk måde, der hylder kvindekroppen.

 

L. Lotte S. Winther og Jeanette Honoré Thorsted, VIA Design, Campus C, Aarhus
Lotte og Jeanette stiller op til DesignTalent-konkurrencen med deres design Nôrd by Nôrd. De har designet en kollektion af tasker og punge, hvor de lægger vægt på bæredygtighed, og designer udelukkende ud fra de materialer, der er til rådighed, og som omfavner naturmaterialernes særlige karaktertræk.

 

 

Jens Ole Salling Árnason, Designskolen Kolding
Jens Ole er nomineret med sin designkollektion, ELASTIC MAN, som skal skubbe til de konservative rammer inden for herretøj. Med sit design vil han skabe fokus på behovet for at lave tøj med en større diversitet i forhold til køn. Derfor er det særlige ved dette design, måden hvorpå klassisk herrebeklædning møder volumniøse former og snit, som vi i nutidens vestlige samfund opfattes som femininiserede.

 


Josefine Bjørn Knudsen, VIA University College, Herning
Josefine stiller op til DesignTalent med sit design Bæredygtighed i Børnehøjde. Hendes idé består af en læringspakke, der indeholder et sæt vendbart sengetøj, matchende puder og en tilhørende bog, som børnene kan få læst højt. Med dette design vil Josefine fremkalde en interesse for bæredygtigtig hos børn.

 

 

Lise Vester, VIA Design
Lise er nomineret med sit design Pallium lydpude. Dette design er en lydpude mod angst og uro, som via lydterapi skal fremme ro og tryghed blandt urolige patienter. Den innovative pude kan bruges på mange måder, da den er trådløs og let anvendelig. Lydpuden består af skum, som er betrukket med et spritbart plast-stof, mens to stereo højtalere sidder i spænd i skummet, hvor et blødt, vaskbart betræk med lynlås samler designet til én enhed.

 

 

Majken Fie Marie Feldkamp Herold, Designskolen Kolding 
Majken er nomineret til DesignTalent 2018 med Textile Ceramics – a social tablerunner. Hun har designet en service-serie, hvor hun fokuserer på teksturer og sanser. Ved hjælp af strik og ler har hun skabt en serie af tekstils-keramik, som skal gøre måltidet til en mere social oplevelse. Med dette design vil Majken fremme forståelsen af, hvad tekstil kan indebære.

 

 

Monica Louise Hartvigsen, Designskolen Kolding
Monica stiller op med sit design PULPFICTION, som har materialet i fokus. Hun ville udvikle et bæredygtigt materiale og giv det en ny anvendelsesmulighed – derfor har hun skabt en afskærmningsvæg ud af affaldspapir. Med sit design løser Monica flere problemer, da hendes idé både genbruger affald og forbedrer akustikken med sin ujævne overflade.

 

 

Sezin Kiloren, Designskolen Kolding
Sezins design hedder Prospair og er en digital praktikplatform, hvor virksomheder kan matche med dygtige universitetsstuderende i hele Europa. Med denne idé vil Sezin gøre det nemmere for både praktikanter og virksomheder at finde det rette match ved hjælp af en web-side og en app.

 

 

Timian Westerberg, Sofie Sundby og Frederikke Meier, KADK
Timian, Sofie og Frederikke er nomineret til DesignTalent 2018 med deres design CAMO. Deres design er fremstillet af genbrugt HDPE-plast fra danske husstande og tager udgangspunkt i udnyttelsen af eksisterende ressourcer, der indgår som en cirkulær økonomi, hvor materialerne kan anvendes igen. Derfor er stolen svejset sammen og holdt i det rene materiale, så den kan omsmeltes og genanvendes på ny.