De nominerede til DesignTalent 2015

Til DesignTalent 2015 var der i alt udvalgt 18 kreative designere til årets konkurrence. Niveauet var tårnhøjt, og vi kunne præsentere en række forskellige designs fra designere med vidt forskellige baggrunde og designmæssige udgangspunkter.

 felt 

Tania Remieleku: Tania er nomineret med sit design FELT – en daybed inspireret af den klassiske feltbåre. FELT er fleksibel i sit design, da den nemt kan pakkes væk, når den ikke er i brug som enten seng eller bænk. Designets vævning er flettet af personer fra Blindesamfundet i Danmark. Tania Remieleku er studerende ved Aarhus Arkitektskole og går på sit 8. semester.  

 web 2

Emilie Lehn Mehlsen, David Eicher & Eilif Dahl: De tre designere er nomineret med deres design Swing – en gynge lavet i bøgetræ. Swing er oprindelig designet som et alternativ til traditionelle festivalmøbler. Gyngen indbyder til samtale mens man roligt svinger frem og tilbage. Swings simple og elegante bøgetræsdesign gør, at gyngen også kan hænges i stuen eller i haven. Emilie Lehn Mehlsen, David Eicher & Eilif Dahl er alle studerende ved Aarhus Arkitektskole på deres 5. semester. 

 web 3

Anine Svane Olesen: Anine er nomineret til DesignTalent med sit tekstildesign TRANS. Kjolen er i tre lag, lavet af rester af bomuldsorganzagardiner fra IKEA. Mønsteret på kjolen er lavet ved at male hvert element af mønsteret på hvert lag af kjolen. TRANS er lavet som en del af et bæredygtighedsprojekt og skal afspejle gennemsigtighed i verdens tøjproduktion. Anine Svane Olesen er studerende på Designskolen Kolding på sit 3. år. 

 

 

 web 4

Jeppe Skøde Pagels: Jeppe er nomineret med sit lampedesign Carl Georg. Carl Georg er designet således, at noget af lyset er filtreret imens andet er blændende. Lampen er lavet i bogbinderpap, som er en nøglespiller for blødgøringen af lyset fra lampen. Jeppe Skøde Pagels studerer på Arkitektskolen i Århus og er på sit 5. semester.

 

 web 5

Astrid Asmussen: Astrid er med i konkurrencen med sit bord, Sidetabel. Bordrets design er simpelt, bestående af egetræsstave, der er tappet sammen. Bordpladen er vendbar, med en støvet grøn linoleum på den ene side og egefinér på den anden. Man kan altså hurtigt vende den om for at opnå et helt andet udtryk. Astrid Asmussen er nyuddannet arkitekt fra KADK. 

 web 6

Laura Bilde: Laura er nomineret med sit design Graphic Coat Rack & Graphic Shelves. De to designs er designet således, at brugeren har mulighed for at anvende produkterne i flere forskellige rum og sammenhænge, såsom i stuen, køkkenet og soveværelset.  Begge designs er funktionelle; Graphic Coat Rack kan både hænge vandret og lodret i samme beslag og er funktionel i begge retninger. Graphic Shelves er let at skille fra hinanden og har ingen konkret bagside og kan derfor anvendes som rumdeler. Laura Bilde studerer møbel- og interiørdesign på VIA Design i Herning på 5. semester.

 web 7

Jane Krejberg: Jane er nomineret med sit lampedesign GREN. GREN er udarbejdet i træ som indbyder til at blive rørt, hvilket også er nødvendigt for at tænde og slukke lampen. Lampen har to hot spots. Placeres grenens lyskilde (“fuglen”) tættest ved væggen vil GREN være slukket. Men tager man lyskilden i hånden og flytter den til det andet hot spot, på grenens spids, vil lampen lyse. Jane Krejberg er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus med afgang fra Studio Design i 2014.

 web 8

Oliver Morgan Overgaard: Oliver er nomineret til DesignTalent 2015 med sin skænk Dimittend. Dimittend tager udgangspunkt i den traditionelle skænk, men byder på et moderne twist. Lågen er bygget op af en masse “klodser”på en sådan måde, at de både danner en masse greb og samtidig danner et kendetegnende mønster. Messingfødderne er specielfremstillet og er med til at give et moderne twist til skænken, da de skiller sig ud fra traditionelle fødder.  Oliver Morgan Overgaard er nyuddannet snedker fra Københavns Tekniske Skole.

 web 9

Liselotte Pedersen: Liselotte er nomineret med kollektionen ”Army of Me”. Idéen bag kollektionen er at vise kroppens inderside på ydersiden gennem tøj. Designet er råt og har et monokromt æstetisk udtryk. Liselotte går ind for god kvalitet i sine designs – både når det kommer til håndværket og materialet. Liselotte Pedersen er i gang med sin kandidat i mode ved Designskolen Kolding. 

 web 10  

Maja Bøgh Vindbjerg: Maja deltager ved DesignTalent 2015 med et udvalg af 5 designs fra sin designvirksomhed, Nur Design. Nur, som betyder ”kun” eller ”bare”, tager udgangspunkt i et design som er simpelt og minimalistisk. Moderne og tidsløst elegance er i fokus i alle produkter. Maja Bøgh Vindbjerg er nyuddannet fra Aarhus Arkitektskole 2015.

 web 11  

Ewa Bryzek & Allen Shakir: Ewa & Allen er nomineret til DesignTalent 2015 med lampedesignet Arc Pendant. Lampen, som er lavet af birkekrydsfiner, er udformet som en kuppel, hvilket giver et gyldent skær ud i rummet. Arc Pendants konstruktion gør, at der bliver kastet et spil af lys og skygge op i loftet. Lampen kaster hermed både lys op og ned fra den kuppelformede skærm. Allen Shakir blev i 2012 uddannet fra KADK og Ewa Bryzek blev uddannet i 2013 i Architecture and Urban Planning fra Silesian University of Technology.

 web 12

Mikkel Wallin: Mikkel er nomineret med sit bord fra kollektionen Made by Nordhavn. Bordet er lavet af designgruppen AARE København, som består af Mikkel selv samt Mads Kassebeer & Andreas Wolder. Bordet er lavet af 150 år gammelt gulv fra Vimmelskaftet 36A som er blevet behandlet med epoxy, hvilket giver bordet en glasklar overflade. Tanken bag designet er at genanvende materialer, give det nyt liv og trække det tilbage ind i det moderne hjem. Mikkel Wallin er udlært tømrer og læser nu en professionsbachelor i Business og design – entrepreneurship på KEA.

 web 13

Tor Hadsund og Sofie Andersen Bruhn: Tor og Sofie danner designduoen OSTO, som er nomineret med designet BabyRocker. BabyRocker er skabt med tanken om at forene barndommens leg med et æstetisk udtryk. BabyRocker er fremstillet i askefinér og er lavet i et enkelt formspænd med kun én samling, hvilket giver designet en utrolig styrke. Tor Hadsund og Sofie Andersen Bruhn går begge på sidste semester på Furniture Design-uddannelsen på Via Design (Teko)

 web 14

Malte Kidde Skov: Malte er nomineret med sit design af TV-foden OP1. Designet tager udgangspunkt i efterspørgsel fra kunder på markedet efter TV-møbler af god kvalitet i et design, der passer ind i det nordiske hjem. TV-foden er lavet i et materiale, som ikke kun giver møblet et æstetisk flot udtryk, men som også gør det let. Møblets lethed gør det muligt at flytte på TV’et og placere det i stuen præcis som man ønsker det – hermed forsøger designet også at rykke på normen med et fastplaceret TV. Malte Kidde Skov er studerende ved Aarhus Arkitektskole.

 web 15 Mette Sønderriis: Mette deltager ved DesignTalent 2015 med sin kollektion Glasgow. Kollektionen består af servietter, dækkeservietter og en dug. Inspirationen til kollektionen kommer fra arkitektur i Glasgow, Skotland, hvorfra kollektionen også har fået sit navn. Kollektionen bygger på bærerdygtighed, som bl.a. kommer til udtryk i produktionsteknikken, hvor der har været fokus på at minimere spild. Kollektionen er skabt således, at kunden selv kan sammensætte tekstilerne. Mette Sønderris er studerende på Kunstakademiets Designskole. 
 web 16  

Emil Lagoni Valbak: Til DesignTalent 2015 er Emil nomineret med sit møbel Adapt. Adapt er et møbel, der tilpasser sig brugeren og danner ramme om mange af boligens aktiviteter. Designet er en blanding af tradition og nytænkning, der kombinerer multifunktionalitet med en stærk visuel karakter. Den klassiske kombination af egetræ og uldstof giver møblet holdbarhed, og den enkle pindestolekonstruktion giver et knockdown-møbel, hvor både sofa, skammel og polster kan opbevares i en kasse, der ikke er større end 100x60x30 cm. Emil Lagoni Valbak er nyuddannet fra Kunstakademiets Designskole 2015.

 web 17

Christian Leth: Christian er nomineret til DesignTalent 2015 med sin kollektion HANOI. Kollektionen består af en spisebordsstol, en barstol, en loungestol og et spisebord udført i bambus. Bambus er valgt som hovedmateriale, da bambus er meget mere bæredygtigt at anvende end træ. Møblerne er lavet ud fra en traditionel asiatisk håndværksteknik, som man normalt anvender til at lave dekorationsskåle med. Christian Leth er uddannet fra Designskolen Kolding i 2014 som industriel designer.

 web 18

Christina Sander Koppel: Til DesignTalent 2015 er Christina nomineret med sin terapi-stol Møbel - til samtale. Stolen tager udgangspunkt i de menneskelige behov hos personer, der går i gruppeterapi. Et møbel der forener psykologi, fysiologi og design. Møblet understøtter kroppen og skaber med sine brede armlæn følelsen af stabilitet og sikkerhed. Affjedringen i stolen fungerer som aktiv flugt og er vuggende og beroligende. Udformningen af designet lægger op til bevægelsesfrihed, idet man kan indtage stolen som man har lyst til. Christina Sander Koppel er nyuddannet arkitekt med speciale i design fra Arkitektskolen Aarhus 2015.