Det mundtlige pitch

Til Idékonkurrencen skal alle teams pitche deres idé to gange. Hvert pitch foregår i omgange á 12 minutter, som består af fire minutters pitch, fire minutters feedback og dialog med dommeren og fire minutter, hvor dommeren skal udfylde bedømmelsesskemaet og aflevere det, inden det næste team skal pitche:

 

  • Pitch - 4 minutter
  • Dialog med dommeren - 4 minutter
  • Dommeren udfylder bedømmelsesskema, og det næste team gør sig klar - 4 minutter

 

Når konkurrencen starter, stiller teamet sig i kø og venter på, at der bliver plads hos en dommer. Når man har pitchet første gang, bestemmer man selv, om man vil stille sig i kø igen med det samme, eller om man vil tage en pause og justere sin pitch ud fra den feedback, man lige har fået af dommeren. Man kan også vælge at gå i Rådgivningszonen og få flere gode råd, inden man pitcher anden gang for en ny dommer.

 

Når alle teams har pitchet to gange, bliver pointene fra den skriftlige idébeskrivelse og de to pitch lagt sammen. Topscoreren fra hvert af de fire spor går nu videre til finalen.

 

 

I Idékonkurrencen har teamet IKKE en stand. Alle dommerne står ved hvert deres bord, hvor teamet kommer hen og pitcher, når det bliver deres tur. Man må gerne have plancher, prototyper, præsentationer osv. med til sin pitch, men der er ikke strøm, storskærm eller andet udstyr ved dommerens bord.

 

 

 

Bedømmelseskriterier

Når dommerne skal give point for et pitch, har de et bedømmelsesskema med en række kriterier, som de går ud fra. De kigger bl.a. på, om det er en ny idé, om der er et behov for idéen, og om teamet har undersøgt, hvem der kan hjælpe dem med at realisere idéen.

Man får også point for, hvor god man er til formidle idéen, altså for om teamet leverer et overbevisende, fængende og velstruktureret pitch.