Det mundtlige pitch

Det mundtlige pitch er Idékonkurrencens anden disciplin. Her må teamet bruge alle de virkemidler, de vil, når de præsenterer deres idé for dommeren – de har bare kun fire minutter. Herefter har dommeren fire minutter til at feedback på idéen og stille spørgsmål til teamet. Når de to x fire minutter er overstået, kan teamet justere deres pitch og indarbejde den modtagne feedback, inden de stiller sig i kø til Idékonkurrencens anden og sidste pitch, som kører efter samme procedure:

  • Pitch - 4 minutter
  • Dialog med dommeren - 4 minutter
  • Dommeren udfylder bedømmelsesskema, og det næste team gør sig klar - ca. 4 minutter

 

Bedømmelseskriterier

I det mundtlige pitch bliver teamet bedømt på idé, værdiskabelse, målgruppe, realiserbarhed og samarbejdspartnere, men også på deres evne til at formidle idéen. Under overskriften ”Pitching” kan teamet få op til 50 point for at levere en præcis og fængende formidling af deres idé.

 

Kort og godt betyder det, at et team kan score op til 2 x 230 point for de mundtlige pitches, som bliver lagt sammen med scoren fra den skriftlige idébeskrivelse (max. 280 point). Det team, der har den højeste samlede score i hver af de fire kategorier, går videre til finalen.

 

Du finder en guide med bedømmelseskriterierne her.

 

Hvordan foregår det? 

Når konkurrencen starter, stiller teamet sig i kø og venter på, at der bliver plads hos en dommer. Når man har pitchet første gang, bestemmer man selv, om man vil stille sig i kø igen med det samme, eller om man vil tage en pause og justere sin pitch ud fra den feedback, man lige har fået af dommeren. Man kan også vælge at gå i Rådgivningszonen og få flere gode råd, inden man pitcher anden gang for en ny dommer.

 

Når alle teams har pitchet to gange, bliver pointene fra den skriftlige idébeskrivelse og de to pitch lagt sammen. Topscoreren fra hver af de fire kategorier går nu videre til finalen.

 

 

I Idékonkurrencen har teamet IKKE en stand. Alle dommerne står ved hvert deres bord, hvor teamet kommer hen og pitcher, når det bliver deres tur. Man må gerne have plancher, prototyper, præsentationer osv. med til sin pitch, men der er ikke strøm, skærm eller andet udstyr ved dommerens bord.