Den skriftlige idébeskrivelse

Den skriftlige idébeskrivelse er den første disciplin i Idékonkurrencen. Her skal teamet vise, at de kan præsentere deres idé kort og præcist på skrift uden brug af billeder, illustrationer, video eller andre virkemidler – kun ved hjælp af ord og max. 4800 tegn.

 

Bedømmelseskriterier

Teamet bliver bedømt på idé, værdiskabelse, målgruppe, realiserbarhed og samarbejdspartnere, men de får også point for selve den skriftlige formidling. Faktisk kan teamet under overskriften ”Skriftlig formidling” få op til 100 point for at have lavet en gennemarbejdet, præcis og levende fortælling om deres idé. Det handler altså ikke kun om selve idéen, men også om at gøre sig umage med formidlingen af den.

 

Kort og godt betyder det, at et team kan score 280 point for den skriftlige idébeskrivelse og 2 x 230 point for de mundtlige pitches. Det team, der har den højeste samlede score i hvert af de fire spor, går videre til finalen, så vil man gøre sig gældende i den samlede stilling i Idékonkurrencen, er det værd at lægge noget energi i udarbejdelsen af den skriftlige idébeskrivelse.

 

Du finder en guide med bedømmelseskriterierne her.

 

Obligatorisk skabelon

Når de studerende skal udarbejde deres idébeskrivelse, skal de bruge skabelonen. Det gør man ved at skrive ind i skabelonen under de forskellige overskrifter og herefter slette de forklarende tekster skrevet med kursiv. Når det er gjort, og man har læst korrektur og kørt stavekontrol, kopierer man sin idébeskrivelse (hele teksten, også overskrifterne) og sætter den ind i tekstfeltet på ”Min side”.

 

HUSK, at idébeskrivelsen max. må fylde 4800 tegn inkl. mellemrum.
Du finder skabelonen her.

 

Indtastning af den skriftlige idébeskrivelse

Den skriftlige idébeskrivelse skal indtastes i en formular på "Min side”. Man kan IKKE uploade et dokument eller billeder, KUN tekst. Man kan heller ikke sende sin idébeskrivelse på mail eller med post.

 

Deadline for tilmelding og indtastning af skriftlig idébeskrivelse er tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 12.00. Tilmedingen åbner i august 2020.

 

Du finder en trin-for-trin-guide til indtastningen her

 

Hvordan foregår det?

Efter deadline bliver alle beskrivelser fordelt til dommerne. Hver dommer logger ind på ”Min side”, læser sine beskrivelser igennem og giver point. Bedømmelserne bliver ikke offentliggjort inden Awarden, men alle tilmeldte teams får en pointoversigt på mail efter konkurrencen, så de kan se, hvordan de har klaret sig i både den skriftlige og den mundtlige del.