Den skriftlige idébeskrivelse

Den skriftlige idébeskrivelse er den første disciplin i Idékonkurrencen. Her skal teamet vise, at de kan præsentere deres idé kort og præcist på skrift uden brug af billeder, illustrationer, video eller andre virkemidler – kun ved hjælp af ord og max. 4800 tegn.

 

Bedømmelseskriterier

I 2018 har vi justeret bedømmelseskriterierne, så der er flere point at hente for den skriftlige idébeskrivelse. Teamet bliver bedømt på idé, værdiskabelse, målgruppe, realiserbarhed og samarbejdspartnere, men som noget nyt får de også point for beskrivelsen af deres proces og for selve den skriftlige formidling. Faktisk kan teamet under overskriften ”Skriftlig formidling” få op til 100 point for at have lavet en gennemarbejdet, præcis og levende fortælling om deres idé.

 

Justeringerne kommer bl.a. på baggrund af feedback fra Idékonkurrencens dommere, der har oplevet, at kvaliteten af de mundtlige pitch er steget, men desværre også, at kvaliteten af de skriftlige idébeskrivelser er faldet. Det handler altså ikke kun om selve idéerne, men om at gøre sig umage med formidlingen af dem.

 

Kort og godt betyder det, at et team kan score 320 point for den skriftlige idébeskrivelse og 2 x 230 point for de mundtlige pitches. Det team, der har den højeste samlede score i hvert af de fire spor, går videre til finalen, så vil man gøre sig gældende i den samlede stilling i Idékonkurrencen, er det værd at lægge noget energi i udarbejdelsen af den skriftlige idébeskrivelse.

 

Du finder en guide med bedømmelseskriterierne her.

 

Obligatorisk skabelon

Når de studerende skal udarbejde deres idébeskrivelse, skal de bruge skabelonen. Det gør man ved at skrive ind i skabelonen under de forskellige overskrifter og herefter slette de forklarende tekster skrevet med kursiv. Når det er gjort, og man har læst korrektur og kørt stavekontrol, kopierer man sin idébeskrivelse (hele teksten, også overskrifterne) og sætter den ind i tekstfeltet på ”Min side”.

 

HUSK, at idébeskrivelsen max. må fylde 4800 tegn inkl. mellemrum.
Du finder skabelonen her.

 

Indtastning af den skriftlige idébeskrivelse

Den skriftlige idébeskrivelse skal indtastes i en formular på "Min side”. Man kan IKKE uploade et dokument eller billeder, KUN tekst. Man kan heller ikke sende sin idébeskrivelse på mail eller med post.

 

Deadline for at indtaste den skriftlige idébeskrivelse er tirsdag d. 29. oktober 2019 kl. 12.00.

 

Du finder en trin-for-trin-guide til indtastningen her

 

Hvordan foregår det?

Efter deadline bliver alle beskrivelser fordelt til dommerne. Hver dommer logger ind på ”Min side”, læser sine beskrivelser igennem og giver point. Bedømmelserne bliver ikke offentliggjort inden Awarden, men alle tilmeldte teams får en pointoversigt på mail efter konkurrencen, så de kan se, hvordan de har klaret sig i både den skriftlige og den mundtlige del.