Konkurrencen

Bedømmelsen

I Projekt Edison - Landsfinalen foregår bedømmelsen i to omgange, så den ene halvdel af grupperne holder fri, mens den anden halvdel bliver bedømt, hvorefter de bytter. På den måde bliver ventetiden på standen kortere, og eleverne kan nå rundt og se alt det, der ellers foregår på Awarden.

 

Hver gruppe får besøg af tre dommere, som vurderer deres idé ud fra bedømmelsesskemaet. Bedømmelsen foregår som en dialog mellem dommer og elever og varer ca. 8-10 minutter.

 

Standen

Hver gruppe får tildelt en stand, som de kan dekorere med plakater og plancher, så deres idé bliver præsenteret bedst muligt. På standen står også et højt cafébord, hvor man kan stille en model eller prototype af sin idé og en computer, hvis man har brug for at vise noget digitalt for dommerne. Der er også strøm på standen, så man kan lade computeren op eller koble anden til.

 

Standen måler 1 x 1 m i gulvareal, og hver af de to vægge er 1 x 2,4 m.

 

Præmierne

Når alle grupper er blevet bedømt tre gange, bliver pointene talt op, og 1., 2. og 3. pladsen bliver kaldt på scenen til det afsluttende Award-show. Vinderne får en pengepræmie, som går til klassekassen:

  • 1. pladsen: 10.000 kr.
  • 2. pladsen: 6.000 kr.
  • 3. pladsen: 4.000 kr.