14 jun 2018  /  Award-dansk

Større fokus på skriftlig formidling i Idékonkurrencen

Skal dine elever eller studerende være med i Idékonkurrencen, er det værd at lægge noget energi i udarbejdelsen af den skriftlige idébeskrivelse, hvis de vil gøre sig gældende i kampen om finalepladserne.

Da vi efter Idékonkurrencen 2017 spurgte de mange dommere, hvad deres oplevelse af årets konkurrence havde været, fik vi masser af positiv feedback. De syntes især, at kvaliteten af de mundtlige pitches var steget, og at idéerne generelt lå på et højere niveau end tidligere. "Det er altid en fornøjelse at møde de unge, men jeg var særligt imponeret over den idérigdom, de mødte op med i år", siger en af vores erfarne dommere. Til gengæld var tilbagemeldingen også, at de skriftlige idébeskrivelser kunne være en del bedre. Flere af dommere havde svært ved overhovedet at forstå, hvad idéerne gik ud på, simpelthen fordi beskrivelserne ikke var blevet gennemarbejdet. "Idéen kan jo sagtens være god, men når teksten er rodet og fuld af sjuskefejl, er det svært af gennemskue, hvad det går ud på", var en af tilbagemeldingerne.

 

100 point for skriftlig formidling

For at imødekomme dommernes feedback, har vi justeret bedømmelseskriterierne for den skriftlige idébeskrivelse, så man nu får point for selve formidlingen. Ud af 320 mulige point kan teamet score op til 100 point alene for at levere en levende og ikke mindst gennemarbejdet skriftlig fortælling om deres idé. Det handler altså ikke om, hvor langt man er kommet med idéen, men om at man gør sig umage med at præsentere, det man har. Med andre ord kan det altså betale sig lige at læse beskrivelsen igennem og køre en gang stavekontrol, inden man trykker på "Aflevér"-knappen på "Min side".

 

Obligatorisk skabelon

Derudover har vi også gjort brugen af skabelonen til den skriftlige idébeskrivelse obligatorisk. På den måde er det nemmere for elever og studerende at huske at få det hele med, og for dommerne er det langt mere overskueligt og nemmere at bedømme idéerne ensartet.

 

Læs mere om Idékonkurrencen for grundskolen (7.-10. kl), Idékonkurrencen for ungdomsuddannelserne eller Idékonkurrencen for videregående uddannelser.