14 okt 2019

Tips & tricks til at pitche din idé

Står du og skal deltage i Danish Entrepreneurship Award 2019, kan du herunder finde en række tips og tricks, du kan bruge, når du står over for dommerne.

En pitch er egentlig en kort salgstale eller en mundtlig præsentation, som skal kunne overbevise modtageren om dit budskab, selv uden visuelle hjælpemidler. Når det så er sagt, kan man sagtens bruge f.eks. PowerPoint til at forstærke pitchen.

Vær konkret

Skær ind til benet og medtag kun det allermest vigtige, der er at sige om din idé eller dit produkt (i mange tilfælde har man begrænset tid til at pitche).

Øvelse gør mester

Jo flere gange du øver din pitch, jo mere vil den komme til at sidde lige i skabet, når du skal til at stå over for dommerne. Hav igen in mente, at det oftest er på tid, så jo mere du øver dig - jo stærkere bliver din pitch.

Hvad er problemet?

Oftest har man fået en idé, som løser et problem. Derfor er det vigtigt, at du får fortalt, hvad problemet er, og hvordan netop din idé eller dit produkt løser dette. Hvem vil ikke gerne undgå problemer?

Husk modtageren

Når du øver din pitch igennem og virkelig synes, du fortæller det vigtigste, så husk at tænke på din modtager. Der er stor forskel på at øve din pitch foran din underviser og så pitche foran en dommer på Awarden.
I de fleste tilfælde ved din underviser højest sandsynligt en del om din idé på forhånd, og derfor er det ikke sikkert, at han eller hun lægger mærke til eventuelle mangler i pitchen. Et forslag kan være at prøve at pitche foran én, der slet ikke kender til din idé eller dit produkt – på den måde får du et indtryk af, hvordan dommerne vil opfatte den.

 

Herunder kan du læse mere om pitching og få flere gode råd.

Lynkursus i pitching 

Den gode videopitch 

Det perfekte pitch