06 nov 2017  /  Award-2017-dk

”Vi har bevidst brugt awarden som løftestang for entreprenørskab”

Kreativitet, innovation og masser af gode idéer. Når tusindvis af unge iværksættersjæle samles til Danish Entrepreneurship Award 2017 er entreprenørskab i højsædet. Netop entreprenørskab har en høj prioritet for lokalområdet, og det sætter awarden lys på, fortæller samarbejdspartnerne om idéfesten.

Holder idéen? Hvordan vil dommerne tage imod vores projekt? Kan vi mon gå hen og vinde?
Mange tanker flyver rundt i Messe C i Fredericia. Det er torsdag. Kalenderen siger d. 16. november, og klokken er lidt i 10. Flere tusinde af unge mennesker står over for at prøve dem selv af som iværksættere på en dag fyldt med konkurrencer og sparring. Og netop det fremtidssyn skaber glæde hos Trekantområdet Danmarks direktør, Morten Rettig, som ser frem til awarden:

 

Vi synes, at Danish Entrepreneurship Award er en fantastisk energigivende og livsbekræftende begivenhed. Vi har meget bevidst brugt awarden som løftestang for indsatserne i vores egne skoler og som et fyrtårn, der har været med til at sætte entreprenørskab på dagsordenen”, siger han.

 

Et vigtigt signal

Det er sjette år i træk, at de tusindvis af unge samles til en dag med idéer og kreativitet i Fredericia. Og for Fredericia Kommune er det meget vigtigt endnu en gang at kunne sætte entreprenørskab på dagsordenen via awarden, fortæller borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard:

 

Entreprenørskab og innovation fylder meget i Fredericia Kommune - lige fra de små klasser i skolen til de store virksomheder. Vi har investeret rigtig mange ressourcer i at blive bedre til at tænke nyt og omsætte nye idéer til virkelighed. Derfor er det en kæmpe gevinst at være værtsby”.

 

Entreprenørskab i opvæksten 

For Trekantområdet Danmark fylder entreprenørskab en stor del i deres ambitioner for udviklingen af området. Derfor er entreprenørskab en ud af fire kernestrategiske punkter, som de gerne vil være Danmarks bedste til. Og entreprenørskab er vigtig af flere grunde, siger direktør Moren Rettig: 

 

For det første er den fremtidige vækst afhængig af innovation og iværksætteri. For det andet ruster vi fremtidens borgere til at være herre i eget liv. Vi fokuserer på at fremme entreprenørskab som et mindset i undervisningen fra folkeskolen og op. Det gør vi ikke mindst med det mål, at entreprenørskab skal være en naturlig del af at vokse op i Trekantområdet.” 

 

Nye kreative idéer 

Når de op mod 7000 unge iværksætterspirer slår deres folder i Fredericia den 16. november og langer deres idéer over disken, så glæder især borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, sig til at se, hvad de unge har at byde ind med: 

 

Jeg håber, at de får blod på tanden til at fortsætte med at forsøge at skabe nye løsninger. Jeg er meget imponeret over de idéer og forslag, jeg har set de tidligere år, og jeg glæder mig til at se, hvad de har fundet på i år. Endelig håber jeg, at de mange unge mennesker vil kunne se, at viden, innovation og entreprenørskab har rigtig gode vilkår i Fredericia”, siger Jacob Bjerregaard. 

 

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark og Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.