Vinderne af DM og EM i Entreprenørskab holder foredrag til Danish Entrepreneurship Award 2017

De startede med at vinde Da Vinci konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award. Senere hen har de både vundet DM og EM i Entreprenørskab. Til Danish Entrepreneurship Award 2017 holder den ene af opfinderne bag appen SubReader et foredrag om livet som iværksætter, med alt hvad det indebærer. Det er derfor god inspiration at hente, når den prisvindende iværksætter går på scenen.

De to opfindere af appen SubReader, Alexander Gram Jensen og Anders Thuesen, startede deres iværksætterkarriere med at vinde Da Vinci konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award tilbage i 2015. Efterfølgende har de både vundet DM og EM i Entreprenørskab for deres opfindelse. En tjeneste, som læser undertekster op for ordblinde i biografer. Til Danish Entrepreneurship Award 2017 har Alexander Gram Jensen sagt ja til at holde et foredrag om deres rejse med SubReader, som både har budt på flere op- og nedture. Der er derfor en god idé at være tilstede til foredraget, som finder sted i Foredragszonen i Zone 1 kl. 12-13. Her bringer vi som optakt til foredraget en Q&A med SubReader, hvor vi spørger ind til de emner, de kommer til at snakke om på dagen. Og så giver SubReader også deres bedste råd til de kommende deltagere til Danish Entrepreneurship Award 2017.

1. Hvad er det bedste råd, I kan give til de kommende deltagere ved Danish Entrepreneurship Award?
Det bedste råd jeg kan give jer som deltagere ved Danish Entrepreneurship er, at I muligvis ikke rammer plet i første omgang, men det skal ikke stoppe jer. Dette skal forstås på flere måder. Måske føler I ikke, at I lige nu sidder med den bedste idé, som virkelig motiverer jer. Der er mange, som udelukkende finder på idéer for pengenes skyld, og for størstedelen vil det ikke være motivation nok til at bære jer igennem de hårde perioder. På samme måde, så rammer man ikke nødvendigvis plet med sin første forretningsmodel, men man skal derimod være åben for kritik fra andre, der kan hjælpe med langsomt at forme idéen og de omkringliggende processer.


2. Hvad kommer jeres foredrag til at handle om?
Vores foredrag kommer til at omhandle vores rejse, fra før vi kom på idéen til SubReader, men også efter. Det kommer til at omhandle de nederlag, vi har lidt, og de sejre, vi har vundet. Vi kommer ind på de mange spændende oplevelser, SubReader har bragt med sig, men også mange af de søvnløse nætter og svære overvejelser, der har lagt grundlaget for, hvor vi er nu. Vi skal snakke omkring, hvordan vi har nået vores nuværende stadie, og hvad vi regner med at nå i fremtiden. Alt i alt bliver det en historie omkring, hvordan vi har oplevet livet som iværksættere.

 

3. Hvorfor er entreprenørskab vigtigt set med jeres øjne?  
Entreprenørskab har en vigtig rolle i ethvert samfund, da det først og fremmest driver innovation og sætter retningen for den fremtidige udvikling. Derudover er entreprenørskab dét, som skal udfordre de store og etablerede firmaer, som ellers ville se sig selv falde inden for deres normale comfort zone, som vil bremse udviklingen betydeligt. Med entreprenørskab kan unge, såvel som gamle, tage udfordringen op med store virksomheder og skabe fremtidens arbejdspladser.

 

4. Hvordan har jeres rejse været igennem Fonden for Entreprenørskab?
Fondens entreprenørskabsprogrammer har uden tvivl været en uundværlig del af vores hidtil rejse. Deres konkurrencer har for os fungeret som en række lærerige milestones, hvor vi hver gang har været blevet stillet til ansvar for det arbejde, vi har lagt i virksomheden. Det har samtidig været en fantastisk måde at få både afkræftet/bekræftet forskellige tanker, vi har haft om produktet, samt været en mulighed for at få god konstruktiv feedback.