Elever fra Skjern vinder Da Vinci konkurrencen til Danish Entrepreneurship Award 2017

 

Fire elever fra HTX Skjern vandt torsdag 1. pladsen i Da Vinci konkurrencenved Danish Entrepreneurship Award 2017. De fire elever stillede op som Team MediDummy og deres idé om at give medicin til børn igennem en sut fik dommerne helt op af stolen.

 

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Eleverne fra Skjern var taget til Fredericia for at deltage i Da Vinci konkurrencen, som i år talte 370 deltagere. På trods af en hård konkurrence blev det i sidste ende deres idé, der trak sig sejrrigt ud af den store finale.

 

Løser problem i hverdagen
Glæden strålede ud af Michael Fjord Olesen, Celina Alison Aballie Nielsen, Regitse Sommer Nielsen og Line Nørgaard, da de ud af højtalerne ved det store awardshow blev udråbt som vindere af 1. pladsen til Da Vinci finalen, som er innovationskonkurrencen for ungdomsuddannelser. De fire deltagere har udviklet idéen, som er en sut, der skal gøre det nemmere for forældre at give deres børn medicin. Dommerne lagde i deres begrundelse vægt på, at det var en fremragende idé med et stort salgspotentiale.

 

Team MediDummy fortalte efterfølgende, at de havde fået inspirationen til idéen fra et problem i virkelighedens verden. 

Idéen opstod, da Line skulle passe nogle børn og give dem medicin, men det kunne hun ikke. Så skulle forældrene gøre det, og de syntes også, det var meget stressende. Derfor ville vi gøre det mere behagelig”, sagde Team MediDummy, da de kom ned fra scenen. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af Dansk Industri.


Selvom Team MediDummy vandt 1. pladsen, så var de oppe imod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til det sidste.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.


Masser af gennemtænkte produkter
Til finalen i Da Vinci konkurrencen stillede 107 hold op. Mange af holdene havde taget en prototype med, som de fremviste foran dommerne over flere omgange. Præmierne til 1. 2. og 3. pladsen var på henholdsvis 10.000 kr., 6000 kr. og 4000 kr. Præmierne er sponsoreret af Dansk Industri.


Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer. 


Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.


Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.