Innovative elever fra Næstved vinder landsfinalen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison

 

Seks elever fra 7.b på Susåskolen i Næstved vandt torsdag 1. pladsen i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison ved Danish Entrepreneurship Award 2017. De seks elever hed Team Aqua, og deres idé om at indsamle affald i verdenshavene ved hjælp af et net på de store skibe, fik dommerne helt op af stolen.

 

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Eleverne fra Susåskolen var taget til Fredericia for at deltage i Projekt Edison finalen, som i år talte 681 deltagere. På trods af en hård konkurrence blev det i sidste ende deres idé, der trak sig sejrrigt ud af den store finale.

 

Renere verdenshave ved hjælp af opfindelse
Glæden strålede ud af Sofie Davidsen, Ann-Sofie Harting Johansen, Josefine Rosenquis Nielsen, George Jojana, Cecilie Joost og Jeppe Dragby, da de ud af højtalerne ved det store awardshow blev udråbt som vindere af Projekt Edison landsfinalen. De seks deltagere har udviklet idéen, som er et net, der skal fastmonteres på de store skibe, som sejler på verdenshavene. Nettet skal være med til at mindske mængden af affald og plastik i havene. Dommerne lagde i deres begrundelse vægt på, at idéen i høj grad skaber værdi for andre og opfylder et reelt behov.

 

Team Aqua var selv meget imponeret over at have vundet den store idékonkurrence.


Vi havde slet ikke regnet med at vinde overhovedet. Nu vil vi prøve at kontakte nogle virksomheder for at prøve at se, hvad ideen kan føre til”, lød det fra gruppen. De har arbejdet med idéen i skolen i løbet af efteråret under temaet ”Vand på godt og ondt”, og præmien blev overrakt af Gunnar Hansen fra GF Forsikrings Fond, som også har sponsoreret præmien på 10.000 kroner til vinderne.


Selvom Team Aqua vandt, så var de oppe imod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til de sidste.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.


Vandt i konkurrence med 10.000 andre
Til finalen i Projekt Edison stillede 681 unge op. Alle holdene havde inden finaledagen kvalificeret sig gennem forskellige lokalfinaler. Det var derfor topmotiverede 6.- 7. klasser, som mødte op til awarden.

 

Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

 

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.


Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.