Fire piger fra Hjørring imponerede og vandt 2. pladsen i landsfinalen i Projekt Edison

 

Fire elever fra Bagterpskolen vandt torsdag 2. pladsen i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edisonved Danish Entrepreneurship Award 2017. Gruppens idé med rensning og genbrug af spildevand var så god, at de endte med en flot 2. plads.

 

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Eleverne fra Bagterpskolen var taget til Fredericia for at deltage i Projekt Edison finalen, som i år talte 681 deltagere, og det blev i sidste ende deres idé, der trak sig sejrrigt ud af den store finale.

 

Genbrug af spildevand i husstande
Glæden strålede ud af Ida Brønden Fjordbak, Liv Beermann, Julie Sunesen og Mia Rømer, da de ud af højtalerne ved det store awardshow blev udråbt som 2. plads-vindere af Projekt Edison med deres idé Reduce Water Waste. De fire piger har udviklet ideen til et mini rensningsanlæg der skal renser ens spildevand og regnvand, så man kan genbruge det til fx toiletskyl. De har arbejdet med idéen i skolen i løbet af efteråret under temaet ”Vand på godt og ondt”, og præmien blev overrakt af Gunnar Hansen fra GF Forsikrings Fond, som også har sponsoreret præmien på 6000 kroner til vinderne.  

 

Det er slet ikke til at forstå, at vi har vundet. Det er vildt, og vi havde ikke forberedt os på, at vi skulle op på scenen. Vi har kun arbejdet på det i tre uger, men også med en masse hjemmearbejde,” lød det fra pigerne da de vandt.

 

Selvom Reduce Water Waste vandt, var de oppe mod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til de sidste.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.


Vindere blandt over 10.000 deltagere
Til finalen i Projekt Edison stillede 681 unge op fordelt på 165 forskellige hold. Alle holdene havde inden finaledagen kvalificeret sig gennem lokalfinaler, og der har været over 10.000 elever med på landsplan. Det var derfor topmotiverede 6.- 7. klasser som mødte op til awarden.

 

Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

 

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.


Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.