Innovative elever fra Viborg vinder pris ved Danish Entrepreneurship Award

 

Tre piger fra Viborg Handelsgymnasium vandt torsdag Idékonkurrencen for ungdomsuddannelser ved Danish Entrepreneurship Award 2017. Deres ideer henvender sig til piger og kvinder med en månedlig goodiebox, som indeholder alle de ting, man skal bruge til sin menstruation.                

 

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Eleverne fra Viborg var taget til Fredericia for at deltage i Idékonkurrencen for ungdomsuddannelser, og på trods af en hård konkurrence blev det i sidste ende deres idé, der vandt konkurrencen.

 

Fokus på kvinder
Stoltheden lyste ud af Anne Vigsø, Katrine Møller og Ida Svane fra Viborg Handelsgymnasium, da de ud af højtalerne ved det store awardshow blev udråbt som vindere af Idekonkurrencen. De tre piger har udviklet et koncept til piger, hvor man hver måned får en pakke med alle de ting, man skal bruge til sin menstruation, som skal gøre det nemmere for piger og kvinder.

 

Vi har det godt, og vi havde slet ikke regnet med at vinde. Forløbet har givet os en masse redskaber som f.eks. idéudvikling og vi har lært at skabe idéer på en hel ny måde. Nu skal vi lige tænke over, hvad pengene skal bruges på,” lød det fra de glade vindere. De vandt 10.000 kroner sponsoreret af Dana.

 

Dommerne sagde om elevernes idé:

 

Flot pitch! Teamet adresserer et basalt behov med et gennemtænkt, skalerbart og realiserbart koncept. De rammer ind i en trend for abonnementsordninger med deres ide, der afhjælper et problem måned for måned.”

 

Selvom teamet OMP! (oh my period) vandt deres konkurrence, så var de oppe imod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til de sidste.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.


Konkurrencer og masser af læring
Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

 

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.