Innovative fynske elever og studerende vinder to priser ved Danish Entrepreneurship Award

 

To studerende fra læreruddannelsen på University College Lillebælt og fire piger fra Vesterdal Efterskole vandt torsdag to af konkurrencerne ved Danish Entrepreneurship Award 2017. Deres ideer var henholdsvis et spil, der skal hjælpe med seksualundervisning og et værktøj til bedre vikarløsninger på skoler.

 

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Eleverne fra Nørre Aaby og Odense var taget til Fredericia for at deltage i Idékonkurrencen for henholdsvis grundskoler og videregående uddannelser. På trods af en hård konkurrence blev det i sidste ende deres ideer, der vandt konkurrencen for hvert sit aldersniveau..

 

Fokus på skoler og undervisning
Martin Kongshave og Maria Thiemer fra UCL har udviklet et læringsspil, som skal afhjælpe problemet med ufaglige vikartimer i folkeskolen. Det er et værktøj, der skal gøre undervisningen mere fagligt relevant, når man har vikar, og hedder Faget Fanger.

 

Vi er overvældede over at vinde! Vi vidste faktisk ikke, at vi havde så god en idé. Vi har bare nørdet med vores læringsmiddel. Men planen er at skalere op og lave flere spil,” lød det fra teamet, da de kom ned fra scenen. De vandt 10.000 kroner overrakt og sponsoreret af Dana.

 

Rosa Berdin Hansen, Anna Marie Viderø, Pauline Gedde Vesterlund Jakobsen og Ane Møller Hansen går alle på Vesterdal Efterskole og her har de udviklet et nyt spil til seksualundervisningen i 5.-7. klasse. Det hedder Den nøgne Sandhed. Prototypen på spillet er lavet og er testet af med en 5. klasse på Middelfart Friskole.

 

Vi er meget glade. Det har været virkelig spændende at arbejde med det her, fordi det måske godt kan blive realiseret. Vi har arbejdet intensivt i halvanden måned med det,” lød det fra teamet, da de kom ned fra scenen. De vandt 10.000 kroner overrakt og sponsoreret af Dana.

 

Selvom de to teams vandt deres konkurrence, så var de oppe imod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til de sidste.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

 

Konkurrencer og masser af læring
Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

 

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.