Unge iværksættere fra DTU og KU rydder bordet og vinder alle mikrolegater til Danish Entrepreneurship Award 2017

 

Tre teams fra Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet vandt torsdag alle tre mikrolegater á 25.000 kr. sponsoreret af Nordea Iværksætterfond ved Danish Entrepreneurship Award 2017. De unge iværksætteres idéer var digitale undervisningsmidler til grundskolen, diagnosticering af slangebid og brugen af smart home apparater for mennesker med handicap.

 

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. De unge iværksættere fra København var taget til Fredericia for at deltage i finalen ved Mikrolegat konkurrencen, som i år talte 7 udvalgte teams. På trods af en hård konkurrence blev det i sidste ende Team VenomAid, Team Enable og Team Coagmento, der endte med titlerne og den store check, som Nordea Iværksætterfond sponsorerer.  

 

Løsning mod slangebid
Stoltheden lyste ud af Rasmus Friis, Jonas Jürgensen og Cecilie Knudsen fra Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet, da de ud af højtalerne ved det store awardshow blev udråbt som de første vindere af et mikrolegat. De tre deltagere har udviklet en idé, der skal hjælpe ofre for slangebid med hurtigere at diagnosticere slangen. Dommerpanelet, der talte Ilse Jacobsen, Tommy Ahlers og Sune Alstrup, lagde i deres begrundelse vægt på, at Team VenomAid havde den bedste stage performance og pitch. Og Team VenomAid er allerede sikre på, hvad de 25.000 kr. skal gå til.

 

Legatet betyder, at vi kan komme i gang med at lave proof-of-concept og en prototype, så vi kan vise, at det faktisk virker”, lød det fra Team VenomAid efter vinderudnævnelsen.

 

Live demo med succes
Det var to lettede studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, som blev udråbt til den anden gruppe vindere af et mikrolegat til Danish Entrepreneurship Award 2017. Frederik Østergaard Nebble og Elias Lundgaard Pedersen har opfundet den digitale løsning Enable, som gør smart home apparater tilgængelige for mennesker med bevægelseshandicap. Dommerne karakteriserede de unge iværksættere som de eneste, der vovede sig ud i en live demo præsentation – og med succes. Selv var de meget glade for legatet:


Vi er meget glade for at have vundet, og pengene falder et tørt sted. Mikrolegatet betyder, at vi kan indkøbe noget hardware og nogle produkter, som vi kan sætte op i forskellige menneskers hjem og få det afprøvet og sat nogle pilotforsøg op”, fortalte Team Enable, da de kom ned fra scenen.


Nyskabende undervisningsmaterialer
Det tredje team til at modtage hæderen og det sidste mikrolegat bestod af Hjalte Drejer Jørgensen, Jakob Fritzbøger Christensen og Mathias Sand fra Københavns Universitet. I konkurrencen stillede de op som Team Coagmento, hvor de pitchede deres idé, som var digitale undervisningsmidler til brug i grundskolens samfundsfag. Dommerne mente, at det var en helt ny måde at lave undervisningsmaterialer på. Og det havde også en helt særlig betydning for Hjalte Drejer Jørgensen at blive udråbt som vinder.

 

Det er fantastisk at vinde i dag. Jeg var lige ved at blive rørt på gåturen op til scenen. Det er en validering af, at vi er på vej i den rigtige retning, samtidig med at vi har fået en masse vigtig feedback, som vi vil gå videre med”, sagde han efterfølgende.


Selvom Team VenomAid, Team Enable og Team Coagmento vandt, så var de oppe imod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til de sidste.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

 

Skarp konkurrence
Til finalen i Mikrolegat konkurrencen var 17 unge iværksættere fordelt på syv hold på scenen. Alle holdene havde inden finaledagen kvalificeret sig igennem en skriftlig ansøgning. Det var derfor topmotiverede deltagere, som mødte op til awarden.


Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer. 


Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.


Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.