Fire elever fra Gymnasiet HTX Skjern vandt torsdag 2. pladsen i udstillingskonkurrencen Da Vinci og 6.000 kr., da de var til Danish Entrepreneurship Award 2018

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Gymnasiet HTX Skjern havde sendt gruppen Furtech til Fredericia for at pitche deres idé i konkurrencen Da Vinci. Gruppen kunne glade og stolte sætte næsen mod Skjern med en 2. plads i bagagen.

Nyt hvalpenet i minkbur
Det var fire meget glade elever, der kunne gå på scenen og modtage 2. pladsen i Da Vinci. Jacob Søllingvraaa, Anders Corlett Bjerregaard, Jonas Askjær-Jørgensen, og Malthe Jean Lundgaard Kjærgaard kunne næsten ikke få armene ned, da de kom ned fra scenen efter store klapsalver fra salen:

- Vi er lettede og glade. Det er enormt fedt at få en andenplads. Vores idé var en nytænkning af hvalpenettet minkbure. Den nye version gør det muligt, at unger ikke falder ud af minkburet, og at der ikke ophober sig afføring i enden af buret. Det har været hårdt at deltage i konkurrencen, men vi har lært noget af processen. Vi har ikke nogle konkrete planer for, hvad der skal ske med vores idé, men det kunne være sjovt at få det på markedet engang.

Da Vinci – udstillingskonkurrence
Da Vinci er en udstillingskonkurrence for elever fra STX, HTX, EUX og EUD. Eleverne præsenterer deres idé eller produkt for dommerne, og top 5 går videre til finalen. Præmiesponsor: Dansk Industri.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.