27-årige Lise Vester, der læser på Design & Business på VIA-University College i Herning, vandt DesignTalent prisen ved Danish Entrepreneurship Award 2018

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Lise Vester, der er møbeldesigner og studerende ved VIA-University College i Herning, kunne rejse hjem med en 10.000 kroner og prisen for DesignTalent i bagagen.  

Sansestimulerende pude til hospicepatienter
Det var meget glad og lettet Lise Vester, der kunne gå på scenen og lade sig hylde for idéen om en sansestimulerende pudeserie til hospicepatienter:  

- Jeg ryster helt af glæde. Det har været en god og lang dag, hvor man håber på at vinde. Mit vinderprodukt er en sansestimulerende pudeserie til hospicepatienter, hvor jeg i dag har taget lydpuden med, der stimulerer høresansen med musikterapi. Den stimulerer også følesansen. Og så har den også tyngde, der ligger på skulderne og skaber kropsfornemmelse. Jeg har prøvet at skabe et hjemligt produkt, som tiltaler sanserne, ” siger hun og fortsætter:

- Jeg vil nu produktudvikle, og måske henvende mig hos nogle leverandører, der kan hjælpe mig videre. Derudover skal jeg have testet mit produkt, og få det tilpasset brugeren.

Fra tabu til god idé
Lise Vesters idé er måske ikke noget af det, som ofte er på idélisterne, når Danish Entrepreneurship Award deler priser ud, men hendes idé er lige så meget tænkt som en måde at åbne op for en snak om livet som hospicepatient:

- Jeg har taget et emne op, der er meget tabubelagt, og jeg har lært at prøve at nedlægge et tabu omkring det her. Jeg synes det er vigtigt at vi taler om det, og får øjnene op for at der er en mangel på noget mere hjemligt og sanseligt på sygehuse og hospitaler, siger Lise Vester.

DesignTalent skal skabe vækst
DesignTalent er en konkurrence for designstuderende og nyuddannede designere, som sætter fokus på det store vækstpotentiale i dansk design. De dyster om at blive Årets Design Talent, hvor deres design bliver vurderet af erfarne dommere.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.