Tre elever fra 6.a på Skibet Skole vandt 1. pladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison og 10.000 kr., da de var til Danish Entrepreneurship Award 2018

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Skibet Skole havde sendt gruppen Deo Patriae Amicis til Fredericia til at pitche deres idé i landsfinalen i Projekt Edison. Gruppen kunne glade og stolte sætte næsen mod Vejle med en 1. plads i bagagen.

Filter i vaskemaskine fanger mikroplast
Det var tre meget glade elever, der kunne gå på scenen og modtage 1. pladsen i Projekt Edison. Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm kunne næsten ikke få armene ned, da de kom ned fra scenen efter store klapsalver fra salen:

- Lidt overvældende, vi ryster over hele kroppen. Det var overvældende at stå på scenen foran alle de mennesker. Vi har lavet et filter, man sætter i trævlesien på en vaskemaskine, så den opfanger al mikroplast, inden det ryger ud i havet. Vi vil videreudvikle på filteret, så vi også kan lave et, der opfanger slam. Vi har lært at arbejde meget bedre samme. Vi er kommet meget tættere på hinanden igennem det her forløb. Vi har lært at fremlægge for andre og at være stolte af os selv, siger pigerne.

Grøn omstilling i Projekt Edison
Projekt Edison er en opfinderkonkurrence for elever i 6.-7. klasse, som i år har arbejdet med idéer inden for ”Grøn omstilling”. Ca. 12.000 elever har deltaget, og de lokale vindere er med til landsfinalen på Danish Entrepreneurship Award. Præmiesponsor er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.