Fire elever fra 6.b på Allerslev Skole vandt 2. pladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison og 6.000 kr., da de var til Danish Entrepreneurship Award 2018

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Allerslev Skole havde sendt gruppen Insektfars til Fredericia til at pitche deres deres idé i landsfinalen i Projekt Edison. Gruppen kunne glade og stolte vende næsen mod Lejre med en 2. plads i bagagen.

Bøffer af insektfars
Det var fire meget glade elever, der kunne gå på scenen og modtage 2. pladsen i Projekt Edison. Robin Lund, Emil Høyer-Kruse, Frederik Rye Kaaber og Aaron Stelt kunne næsten ikke få armene ned, da de kom ned fra scenen efter store klapsalver fra salen:

- Vi er overvældet! Det havde vi ikke regnet med. Vores idé går ud på at lave insektbøffer. Altså lave insektfars i stedet for at bruge oksekød, da køer forurener meget. Nu vil vi gerne have videreudviklet vores produkt og komme i laboratoriet og arbejde videre. Vi har lært rigtig meget af at være med i Projekt Edison. Om samarbejde og om at fortælle andre om, hvad vi har lavet.

Grøn omstilling i Projekt Edison
Projekt Edison er en opfinderkonkurrence for elever i 6.-7. klasse, som i år har arbejdet med idéer inden for ”Grøn omstilling”. Ca. 12.000 elever har deltaget, og de lokale vindere er med til landsfinalen på Danish Entrepreneurship Award. Præmiesponsor er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.