Tre elever fra 6.e på Fynslundskolen i Kolding vandt 3. pladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison og 4.000 kr., da de var til Danish Entrepreneurship Award 2018

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Fynslundskolen i Kolding havde sendt gruppen A chance to sail greener til Fredericia for at pitche deres deres idé i landsfinalen i Projekt Edison. Gruppen kunne glade og stolte vende næsen mod Kolding med en flot 3. plads i bagagen.

Skib på bølgeenergi
Det var tre meget glade elever, der kunne gå på scenen og modtage 3. pladsen i Projekt Edison. Maja Olesen, Louise Szimnao og Caroline Ansader kunne næsten ikke få armene ned, da de kom ned fra scenen efter store klapsalver fra salen:

- Vi har det fantastisk. Vores idé er et skib, der sejler på bølgeenergi. Der skal flydere på hver side. Det skal leve af fremdriften – skibet skal drives på fossile brændstoffer, når der er vindstille. Det har været sjovt, virkelig sjovt og fantastisk. Vi har arbejdet med idéen omkring 4 uger – vi skal nu til København og fremlægge vores idé for Mærsk – vi håber, de vil synes om vores idé.

Grøn omstilling i Projekt Edison
Projekt Edison er en opfinderkonkurrence for elever i 6.-7. klasse, som i år har arbejdet med idéer inden for ”Grøn omstilling”. Ca. 12.000 elever har deltaget, og de lokale vindere er med til landsfinalen på Danish Entrepreneurship Award. Præmiesponsor er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.