Otte studerende fra DTU fik tildelt Mikrolegater på 25.000 kr. fra Fonden for Entreprenørskab ved Danish Entrepreneurship Award 2018.

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. To grupper af studerende fra DTU - Tres Actio og Foodture Aps - var taget til Fredericia for at pitche deres idéer på Mikrolegatscenen. Og de kunne rejse hjem til København med et Mirkolegat og 25.000 kr. i bagagen.

Kontrolsystem til forskning og plantebaserede proteinalternativer
Det var en meget glad Toke Faurby, der modtog Mikrolegatet på vegne af Tres Actio. Han har udviklet ideen om et kontrolsystem til forskning inden for bioteknologi sammen med Gleb Sodomentsev, Christian Emil Ege-Johansen, Frederik Ridderstrøm Petersen, Stanislav Ondruš og Mads Bjørn Wehlast Hansen:

- Jeg er virkelig glad. Det er første gang, jeg vinder på en stor scene, og jeg har været med til en del pitchkonkurrencer efterhånden. Vi laver et kontrolsystem til forskning inden for bioteknologi, så vi kan hjælpe forskere med at lave flere forsøg hurtigere og samle mere data. Vi skal bruge mikrolegatet til at udvikle vores sensorteknologi, så der skal købes kemikalier, laboratorieudstyr, elektroder og dioder.

Emil Døi Van Dijk Jensen og Christian Munch-Jakobsen modtog også et Mikrolegat for deres ide, Foodture Aps, som de var utrolig glade for:

- Det er fantastisk at vinde et legat. Vi laver plantebaserede proteinalternativer, så pengene kan hjælpe os med at komme videre med vores virksomhed og udvikle vores produkter, så de kan nå ud i supermarkederne. Vi vil nemlig gerne skabe en ny kategoriform inden for rene proteiner. Stadig naturlig båret, så vi har et produkt, hvor vi fermenterer bønner.

Mikrolegat uddelt af jury
Mikrolegat støtter studerende med gode idéer og iværksætterambitioner. Otte udvalgte startups pitchede i dag på scenen foran tre jury-medlemmer: Tech-entreprenør og investor Sune Alstrup Johansen, Louise Ertman, som grundlagde Letz Sushi i 2003, og iværksætter og CEO hos Acumex, Niklas Hall.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.