Fire friske fyre fra Aarhus Universitet fik tildelt et Mikrolegat på 25.000 kr. fra Fonden for Entreprenørskab ved Danish Entrepreneurship Award 2018.

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Aarhus Universitet havde sendt gruppen UniHelpr til Fredericia for at pitche deres idé på Mikrolegatscenen. Og gruppen kunne rejse hjem til Aarhus med et Mirkolegat og 25.000 kr. i bagagen.

App til studiegrupper
Det var fire meget glade unge mænd, der kunne gå på scenen og modtage Mirkolegatet. Jeppe Reinhold , Jacob Nielsen, Guutav Wengel og Silas Højlund Roswell kunne næsten ikke få armene ned, da de kom ned på scenen efter store klapsalver fra salen:

- Det er supergodt og helt fantastisk. Det føles mega godt i maven. Vi har lavet en app, der hjælper med at danne studiegrupper på universiteterne, men vi er først lige startet, så vi glæder os til alt, det, der venter. Lige nu kører vi pilotprojekter på universiteterne, hvor det er meget vigtigt, at vi har nogle ældre studerende, der hjælper med app’en. Med Mikrolegatet kan vi ansætte nogle ambassadører, der skal være vores forlængede arm ude blandt de studerende, lyder det samstemmende fra de fire glade legatmodtagere.

Mikrolegat uddelt af jury
Mikrolegat støtter studerende med gode idéer og iværksætterambitioner. Otte udvalgte startups pitchede i dag på scenen foran tre jury-medlemmer: Tech-entreprenør og investor Sune Alstrup Johansen, Louise Ertman, som grundlagde Letz Sushi i 2003, og iværksætter og CEO hos Acumex, Niklas Hall.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.