Michelle, Nicolai, Jonas og Martinus, som er studerende på Erhvervsakademi Sjælland i Køge, vandt Videopitchkonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award 2018 for deres video The Lonely Sock.

6700 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018, hvor fire studerende var kommet på en rigtig god ide.

Idéen, som blev præsenteret i deres vindervideo, løser et problem, de fleste kender til fra dagligdagen; nemlig de frygtede sokker, der bliver væk fra hinanden under vask, og nu kan de glæde sig til præmien, der er tre timers sparring og rådgivning hos Kirsten Von Wildenradt fra KALB Kommunikation og Jeppe Søe, foredragsholder og kommunikationsrådgiver.

Smart idé til hverdagen
Michelle Reneé Molter Østergaard, Nicolai Kilhof, Jonas Larsen og Martinus Mortensen har fundet på en løsning, der gør hele processen omkring vasketøj – og især strømper meget mere simpel:

- De fleste kender det at vaske tøj og nærmest frygte sokkerne. De bliver væk fra hinanden og fylder på tørresnoren. Vi har gjort hele processen mere simpel, hvor vi samler sokkerne i en vaskepose. Sokkerne er sat sammen, så de skal ikke matches senere, og de fylder mindre på tørresnoren,” fortæller gruppen efter sejren, og uddyber:

- Vi kunne godt forestille os at tage idéen videre. Det kunne være sjovt at se, hvor langt vi kunne trække den. Det kunne være sjovt at være sin egen chef – det tiltaler os helt klart. Vi har brugt i dag og deltagelsen i Videopitchkonkurrencen som en måde til at se om vi havde fat i noget. Om vi var på rette spor. Vi har fået rigtig god respons og det giver blod på tanden.

Video, video, video
I Videopitchkonkurrencen gælder det om at pitche og fortælle en god historie gennem digital formidling. De 19 deltagende hold og deres videoer blev bedømt på deres gode idé og den måde, de har formidlet den på i videoform.

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.